Sinema Salonu Ses Yalıtımı

26.11.2015 12:19

Sinema salonu ses yalıtımı uygulaması yapılması önemli olan yerlerdir. İçeride yüksek gürültü olması birden fazla salon olan yerlerde ses karmaşasına neden olabilir. Bu ses karmaşasını, içeriden dışarı ve dışarıdan içeri ses girmemesini engellemek için akustik süngerler ile ses yalıtım uygulaması yaptırılması gerekir. İçeride eko,yankı gibi ses problemlerini engellemek ve ortam akustiğini sağlamak için akustik süngerler kullanılmalıdır. Sinema salonuna göre kullanılacak malzeme uygun şekilde seçilmelidir.

Sinema salonuda ses yalıtımı ve akustik düzenleme yapılması kesinlikle gerekli olan mekanlar arasındadır. Dışarı ortamdan içeriye ses girmesine engel olmak için ses yalıtımı uygulaması yapılması gerekmektedir. Sinemada film sırasında insanların dışarıdan gelebilecek seslerden dolayı rahatsızlık duymamaları için bu gerekli bir uygulamadır. Ayrıca sinema salonununda gürültülü bir ortam olmasından dolayı dışarıdaki insanların rahatsız olmamaları için ses yalıtımı gereklidir.

Ses kesici süngerler duvarlara uygulanarak ses geçişleri engellenir. Sinema salonunda ortam akustiğide önemlidir. Seslerin daha anlaşılabilir ve net gelmesi için akustik ürünler ile duvarlar kaplanır. Akustik ürünler sayesinde seslerin daha kaliteli gelmesi sağlanır ve sinema salonunda seslerden dolayı oluşabilecek eko gibi problemler engellenir. İnsanların daha rahat bir ortamda film seyretmeleri sağlanır.

Geri

İletişim

© 2015 Tüm Hakları Saklıdır.

Ücretsiz web sitesi oluşturun!Webnode